NIKITA MAZEPIN HUNGARY

Steiner: Tudjuk, hogy nincs elég leszorítóerő.

Güenther Steiner szerint a Haas számára nem könnyű feladat orvosolni 2021-es Forma-1-es autójának gyenge hátulját, hogy megfeleljen Nikita Mazepin vezetési stílusának.

2021. május 18. - NIKITA MAZEPIN HUNGARY

nikita-mazepin-haas-vf-21-1.jpg

Mazepin ebben az évben debütált az F1-ben a Haas-szal, de a leglassabb versenyzőként végzett az időmérőkön, valamint az általa teljesített három futam utolsó besoroltjaként ért célba.

A Haas úgy döntött, hogy 2021-es autójához nem használja az engedélyezett fejlesztői csomagokat, hogy a jövő évi új szabályozásra összpontosítson, ám ezzel a döntéssel valószínűleg ezt az évet utolsóként végzi a csapat és a pilótáik is. Steiner többször kiemelte, ennek köszönhetően ez az év a két újonc számára a gyakorlásról és tapasztalatszerzésről fog szólni.

Nikita Mazepin rendre jobban teljesített, amikor stabilabb leszorítóerővel rendelkező autót vezetett, amiről egy bővebb nyilatkozatot is ejtett a csapatfőnök:

Tudjuk, hogy aerodinamikailag gyenge hátulja van /az autónak/, ezért nincs elég leszorítóerő. Ezt próbáljuk orvosolni a beállításokkal. Ez az egyetlen dolog, amit megtehetsz, Bizonyos pályákon próbálkozhatsz, máshol nem. Kicsit attól függ, hol van az egyensúlyod a különböző kanyarokban. Tehát nem könnyű feladat ennek az autónak találni valamit, ami tetszik neki, mert a hátsó rész instabil.

Steiner elmondta, hogy Mazepin nem kifejezetten a hátsó rész stabilabbá tételét kérte, hanem arról számolt be, hogy „az autó ideges, befordul”.
Mazepin kifejtette, hogy az autó hátsó részével folytatott küzdelmek ez eddigi versenyek során állandó téma volt, és elismerte, hogy nem felel meg a vezetési stílusának.

Nagyon nehéz versenyezni a legjobb csapatokkal, mert nagyobb leszorítóerővel rendelkeznek és a nagyobb leszorítóerő stabilabb és markánsabb autót ad. - nyilatkozta Mazepin.

Mindenki tudja, hogy az egyes pilótáknak eltérő a vezetési stílusuk. Én például élvezem, hogy az autó eleje erősebb, Nikita talán nem. - fűzte hozzá Schumacher.

 

A forrás: autosport.com

A bejegyzés trackback címe:

https://nikitamazepin.blog.hu/api/trackback/id/tr716564714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása